Translate

13 Ocak 2013 Pazar

The Hound of the Baskervilles


Sir Arthur Conan Doyle'un kurt adamlardan etkilenerek yazdığı mistik hikaye, Baskerville Tazısı'nın oyun dünyasındaki hali pek iç açıcı değil, fakat yine de denenmeli. 

Holmes'un bu seferki müşterisi soylu bir kökene sahip olan Henry Baskerville, Baskerville malikanesinde Charles Baskerville öldürülmüş olması sebebiyle 221b Baker Street yollarına düşer. Ortalıkta İngiltere'nin soylu ailelerinden biri olan Baskerville'lerin kuşaktan kuşağa geçen bir laneti olduğu ve ailenin diğer üyeleri gibi Charles'i bu lanetin öldürdüğü rivayeti vardır. Lanete verilen isim ise "Baskerville Tazısı"dır.  Rivayetin ilk çıkış sebebi olan Hugo Baskerville'in ölümünden 156 yıl sonra, dava Sherlock Holmes'un elindedir. Holmes'un meşhur çıkarımları da ara videolarda yer almaktadır... 



Baskerville malikanesinin yollarına düşen Holmes ve Watson ile yeri gelecek listeki eşyaları arayacak, yeri gelecek bulmacaları çözecek ve Baskerville ailesinin portlerindeki birbirinden farklı özelliklere sahip eşyaları toplayacağız. Bütün bunları yaparken daha çok gizemin kapılarını aralayacağız. Oyun 2 seviye olarak ayırt edilmiş; kolay ve zor. Kolay seviyeyi test etmedim henüz, fakat Zorluk seviyesindeki bulmacalar tatmin edici denebilir. Oyunun fantastik tarafları (portre madalyonları, zamanda yolculuk vs.) ise Sherlock Holmes gibi bir karaktere yakışmamış.


5 yorum:

  1. Sherlock olunca daha akılcı ve heyecanlı bir oyun olmasını beklerdim ben de. Fakat arabul oyunlarını pek bir severim, ilk fırsatta deneyeceğim bu oyunu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski oyunlarda anca bu :D Yenilerine bakmalı.

      Sil
  2. Bu arada kitaplarla ilgili bir mimin var bende Watson, bu kez güzel bir mim ve kaçışın yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam da alışmıştım "evde yok" numarasına :D

      Sil
    2. Üzgünüm algı filtrelerine takıldın numara yapamazsın :D

      Sil