Translate

19 Ekim 2012 Cuma

Perception


Sıradışı danışmanların bir yenisi de Daniel Pierce. Nöropsikiyatri alanında uzman olan ve bir üniversitede eğitim veren Daniel bir şizofreni hastasıdır, aynı zamanda zeka olarak diğer insanlardan farklıdır. Eski öğrencisi FBI ajanı Kate Moretti'ye davaları çözmesi için yardım eder. Günlük hayatındaki yardımcısı Max Lewicki tarafından gördüğü insanların gerçek mi yoksa halüsinasyon mu olduklarını anlar ve günlük programına uymaya çalışır. Boş zamanlarında klasik müzik dinleyerek ve sudoku çözerek rahatlar.



Dizi, Daniel'in günlük yaşantısı dışında, zevk alarak yaptığı FBI'daki danışmanlık işini konu edinir. Daniel davaları gördüğü hayali arkadaşlarının yardımıyla çözer. Hatta dava hakkındaki ilginç teorileri yüzünden Moretti hariç kimse ona inanmaz. Lewicki ise Pierce'in programının dışına çıkması gerekçesiyle FBI ile çalışmasına pek sıcak bakmaz. FBI'dakiler tarafından da -özellikle Moretti'nin ortağı başta olmak üzere- pek sevilmez.

Perception, ilk başlarda çerez niyetine izlediğim ama daha iyi bir dizi olma potansiyeli gördüğüm ortalama bir diziydi, karakter farklıydı, bulmacaların bazıları ilginçti, göze çarpan zayıf halka ise senaryoydu. 7. ya da 8. bölümde ise dizi kendini aşarak mükemmel bir dizi olma yoluna girdi özellikle 9. ve 10. bölümüyle. İlk sezonu 10 bölümlük olan Perception, umarım 13 bölümlük 2. sezonunda güçlü bir senaryoyla devam eder.


IMDb: 7.4

3 yorum:

  1. ilk 3 bölümünü sevdim...ilginç bir bakış açısı var filmde...sanırım sonuna kadar giderim:))

    YanıtlaSil
  2. izlemeyi sürdürüyorum zaman buldukça...sayende bu üçüncü dizim...tv dizi seyretmiyorum pek:))

    YanıtlaSil