Translate

9 Ağustos 2012 Perşembe

"Facebook Hesabı Olmayanlar Tehlikeli"



İnternette denk geldiğim garip haberlerden birine göre;
"Facebook her bireyin hayatına giren bir fenomen haline geldikçe bazı iş yerleri ve psikologlar sosyal paylaşım ağına üye olmayanlara karşı dikkatli olunması gerektiği fikrini savunmaya başladı.
 Bir Alman dergisi, ABD’de Batman: Dark Knight Rises galasında silahlı saldırı da bulunan James Holmes ve geçen yıllarda Norveç’te 77 kişiyi katleden Anders Behring Breivik’in Facebook hesabı olmaması üzerinde bir analoji kurmaya kadar ilerletti. 
Dünya çapında birçok insan kaynakları departmanının iş arayan gençler arasında Facebook hesabı olmayanlara şüpheyle bakıyor.
İşverenler arasındaki en yaygın fikir, iş başvurusunda bulunan adayın hesabının son derece olumsuz içeriklere sahip olduğu için kapatılmış olduğunu düşünmek.
Slate.com teknoloji muhabiri Farhad Manjoo ise yazdığı tavsiye yazısında gençlere Facebook hesabı olmayan kişilerle randevulaşmamalarını tavsiye etti.
Muhabir aynı zamanda kötü niyetli insanların internet ortamında iz bırakmamak adına sosyal paylaşım sitelerinden uzak durma eğiliminde olduğunu ifade etti.
Psikolog Christopher Moeller ise Facebook kullananmanın kişinin sağlıklı sosyal iletişim kurabildiğinin işareti olduğunu savunuyor." 
Yorumsuz bırakıyorum bu haberi... Albert Einstein'in beni bile şüpheye düşüren bir sorusu vardır; İnsanlar mı deli yoksa ben mi?

4 yorum:

  1. Bir yandan çok saçma ama bir yandan da mantıklı geliyor bilemedim :)

    YanıtlaSil
  2. ısyerlerının facebook hesaplarını gormesı bence oldukca sacma,yani benım ozel hayatımı gormek zorundalar mı ınsana nefes almaya dahı fırsat vermıolar kısacası.ben ıs arkadaslarımı ekledığımde bıle tedırgın oluyorum bazı bılgılerımı kapıyorum onlara:)

    YanıtlaSil