Translate

5 Temmuz 2012 Perşembe

Tek Kelime, Tek Cümle, Tek Paragraf (MiM)


Öncelikle bu mimin yapısını beğenmedim, o yüzden eski tarz gidiyorum, post olarak yazıyorum. Sherlock ve sessizgemi beni mimlemiş. Sanırım aynı konu değil mi? Sadece Sherlock mantıksal yönden bakıp çıkarım yapmış, sessizgemi ise duygusal yönden bakıp düşüncelerini yazmış. Bende ikisini harmanlayarak yazayım. Bu mimi yazarkende "acaba inzvadan hiç çıkmasa mıydım?" diye düşüneceğim mim kurbanı olarak.

Ama şu bilinsin istiyorum adaletsiz bir mim! Ben onlara yazacağım, onlar, onlar hakkındaki zihnimdekileri öğrenecek, bende hala bilmeyerek dolanacağım peh. Tabii ben zihnimdekilerin hepsini yazıya dökmeyeceğim çünkü beceremem :D

Efendim mim kurbanı olarak, sessizgemiden başlayacağım;

İlgimi hikaye yazarlığıyla çeken insan, Pollyannacı olsa da bazen içedönük olabiliyor. Kedisine düşkünlüğü malum, hayvan sevgisi dışında, asosyal olmasından olsa gerek ama asosyallik onun seçimi değil. Blog düşkünlüğüde aynı sebepten. Yemek konusunda yaratıcı olmayı seviyor fakat başarılı olma konusunda annesine pek çekememiş (bkz. Mısır unuyla kek). Kitaplara oldukça düşkün, fantastik olsun korku olsun. Sonra filmlerde de korku, gerilim gibi... Mahzen’deki yazarlığını başarılı bulmasam da, başarılı bir yazar olma potansiyeli var sende sessizgemi! Nickinin “sessizgemi” olmasına bakarsak dağcı olma ve orayı burayı gezen bir gezgin olma hayaline bakarsak “gemi” kendisi, sonuçta gemi hep gezer maviliklerde. Negatiflikleri daha çok içine atıp dışavurmak istemediğini düşününce de “sessiz” bir yapısı olduğu ortaya çıkıyor. Karma bir nick çıkmış kısaca, içedönük ve dışadönüklülüğün yan yana oluşu. Blog adından da Albert Einstein ile bir bağlantısı olup olmadığını düşünmeden edemiyorum. Her neyse umarım seni kıracak bir şey söylememişimdir :)

Sherlock;

Uydurma habercinin önde gidenindensin :D Senin hakkında yazarken kendimden de yola çıkacağım Sherlockian’ız sonuçta. Canın sıkkın olduğunda yok olup eski ruh haline dönüşmeyi bekliyorsun, ben buna “inziva” diyorum. Bol bol film izliyorsun, genelde romantizm türü filmlerinden uzaksın. Sık sık kitap okusan bile pek bahsetmiyorsun ama film düşkünlüğünün daha önde olduğunu zannediyorum. Tümdengelim olayını iyice yükseltip medyum olacağını söylüyorsun. Kendi evine çıkıp paran yetmezse, ev arkadaşı bulup eve çıkma hayalin var. Arada duyguların uykudan uyanıp, mantığına saldırıyorlar. Her şey de bir düzenin var ve bunun batırılmasından nefret ediyorsun. Yaşadığını kendi içinde yaşıyorsun, bloğa yansıttığının aksine her zaman neşeli değilsin. Kasıtlı yoksa kasıtsız mı yapıyorsun bilmiyorum ama bazen iğneleyici konuştuğunu fark ediyorum, bu beni çok eğlendiriyor. Kültürlüsün, şakacısın, asosyalsin ya da kısaca Sherlock Holmes’sun ;D

8 yorum:

  1. beni ben anlatmış kadar oldu diyelim..;D

    tümdengelim olayı yükseltgenmeli..

    tuhaf olaylar indirgenmeli..

    suç evrenseldir..

    mantık ise nadir görülür..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar olsun, sen Sherlock'sun, ben Watson'um bir farkımız olmalı anlatımlarda :D Mantığın nadir görülür ama sadece nadir görüldüğünü düşünüyorum, her zaman görünen olmaz, belki de görünenin fazlası var.

      Sil
    2. yöntemi genel olarak kapmışsın anlatımlarda farkettim..;DD

      Sil
    3. Sağ ol Sherlock, sen onayladığına göre kimse tutamaz beni :D O zaman göndermeye devam bu tarz mimleri... (Göndermeyin çok geriliyorum yazarken!)

      Sil
    4. tabii en önemli olanlar dışında..;D

      Sil
    5. Yaa! Tamam, ben o cümlenin devamını biliyorum Sherlock...

      Sil
  2. Hayır kıracak bir şey söylemedin, hem her şeye alınıp küsecek yaşı çoktan geçtik :) Yemek konusunda başarısız değilim sadece kanıtım yok ^^
    Hem asosyal hem de sosyal olduğum doğru karışık biriyim sanırım kendimi kendim bile çözemedim işte öyle bir durum :) Mahzen konusunda da haklısın ama o benim ilk uzun soluklu hikayem eksik yönleri var haliyle, zaten onu alıştırma olsun diye başlamıştım ama ne yalan söyleyeyim yıllar geçse de en sevdiğim hikayem olarak kalacak sanırım :)
    Sen de çok analizcisin Watson, bu iyi bir şey bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki ben çözerim, karmaşayı severim :) Şu ilk göz ağrılarına verilen kıymeti hiç bir zaman anlayamayacağım sanırım. :)

      Sil