Translate

17 Mayıs 2012 Perşembe

"O Kadın"

 

Sherlock Holmes’u alt edebilen nadir insanlardan biridir. "Bohemya'da Skandal" isimli hikayede ilk olarak karşımıza çıkar. New Jersey doğumlu bir opera sanatçısı olan Adler, zekasıyla Holmes’un ilgisini çeker. Watson, Adler'ı anlatırken onun Holmes'un zihnindeki "tek" kadın olduğunu vurgular. Bu tanım, okuyucuları tarafından çoğu zaman romantik bir ilgi olarak algılanmıştır. Fakat Watson, "Holmes'un, Irene Adler'e karşı hissettiği kesinlikle sevgi değildi. Bütün duygular, özellikle de bu duygu, onun soğuk, mükemmeliyetçi ama hayranlık uyandıracak kadar dengeli zihnine çok uzaktı. Bana göre o, dünyanın gördüğü en mükemmel akıl ve gözlem makinesi, fakat bir aşık olarak pek başarılı olamayacağı da bir gerçekti." diyerek, bunun sevgi içermeyen bir ilgi olduğunu belirtmiştir. Sherlock Holmes, Irene’dan her zaman övgüyle bahsetmiş ve onun için “O Kadın” tabirini kullanmıştır. Irene Adler, kitaplar da ilk karşımıza çıktığında "keşke Canon Doyle, O Kadın'dan daha çok bahsetse..." demedim, desem yalan...


2 yorum:

  1. Sherlock'u zekasıyla yenen tek kadın olduğu için duyduğu saygıdan başkası değildi Bohemya skandalı davasında irene adler cesaret gösterip Sherlock holmes'un kapısına kadar takip etmiştir ayrıca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fazlasıyla hayranlık ve saygı var. Doğru ve Holmes'un ruhu bile duymamıştır. Tamam o kadar da değil, tanımadığı birinin ona ismiyle hitap etmesini garipsemiş ama üstünde pek durmamıştır.

      Sil