Translate

21 Aralık 2012 Cuma

Kıyamet?!

Merhaba kıyamete inananlar ve sevenleri!

İnsanoğlu anladı ki 2012 kıyamet iddiaları asılsızdır ve tanrı beyini yarattı, gökten de mantık düştü. Yaşanan heyecandan çıkarılacak ders ise; kıyamet demek, bereket demek! Şirince esnafı, esnaf olmaktan çıkıp kendine daha büyük bir iş kurabilir artık. Gerek alışverişin sadece nakitle yapılması, gerek Şirince’nin adının duyulup turizme büyük katkı olabilitesi... Doomsday shop ve Doomsday mönü, şimdi ne olacak acaba? Bir geleneğe dönüşüp her 21 Aralık Şirince’de toplanılır belki de.


Öte yanda da yurdum insanı var. Kulaktan dolma bilgilere inandılar, Şirince yoluna düştüler. Paralarını harcadılar, “son günümüz, felekten bir gün olsun” dediler. 

 Yanlarına can yeleği bile alanlar oldu, can yeleği, bin derde deva sanırım. Meteor mu düştü? Nükleer felaket mi? Giy can yeleğini rahatına bak! Can yeleğine duyulan ilgiye saygı duydum ama yanlış yer gibi. Ama belki de Şirince’de gemi bekliyor da olabilir. Teorilerden biride kurtarıcı gemi üzerineydi, -bkz. Nuh’un gemisi vol. 2- ama gemi kaptanının varlığına dair bir bilgi vermediler. Bir tane teoride Şirince’nin ve Fransa’daki köyün cennetin kısayolu olduğu hakkındaydı -nasıl kısayolsa artık- ve bu teoriye göre o zaman günahkar bizim insanımız?! Toplumumuzun insanıyla -kıyametin asılsız olduğu belli olduktan sonra- yapılan röportajlarda da söylenilenler Şirince’ye gezmek, görmek amaçlı gidildiği üzerine. Şirince 21 aralık üzerine kurulmuş sahte bir yerdi de haberimiz mi yoktu? Niye herkes birden akın etti? Haberimiz yoktu heralde, biz yanlış anladık o zaman.

 Aslında en büyük beklentim Take Shelter’daki gibi bir sığınak ama olmadı. Can yeleği vs. almak, Şirince köyüne gitmek dışında bir önlem alınmadı. Artık ben yaparım sığınağı, her panik anında kapatırım kendimi. 


 Maya uygarlığı, 21 Aralık 2012 tarihini kıyamet, meteor yağmuru, su baskını, Nuh’un gemisi ya da Şirince cennete kısayol ve bunun gibi örneklerle açıkladı diye bir şey yok, tamamı uydurma, yalan, hurafe ne dersiniz deyin. Bilim dünyasının araştırmalarına göre Mayalar 21 Aralık tarihini Altın çağın ve son neslin başlangıcı, insanın yükselişi olarak açıklarlar. Biraz araştırma yapılsaydı, saçma sapan panikler içine girilmezdi. İnsanoğlunun yükselişi, bizim toplumun normalleşmesi olacak gibi geliyor bana. Yaşayalım ve görelim yine de... Altın çağımız şimdiden hayırlı olsun.

9 yorum:

  1. Selamlar Watson (:
    Aman dur duymasınlar her 21 Aralıkta toplantı falan :)
    Normalleşir miyiz dersin sahiden? Umalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duysunlar yav, belki eğlence çıkar yine... Yükseliş yerine alçalış mı olur dersin? :D

      Sil
    2. Pek eğlenememişler ama baksana hiç beklediğimiz gibi olmadı diye söyleniyorlar gidenler :) Bak bu daha bi sahici oldu evet, hatta gerçekleşiyor bile olabilir :D

      Sil
    3. Sert şeyler söylemek istemiyorum, üstüme yumurta, taş vb. cisimler yağmasın :D Ben onları izlerken çok eğleniyorum ama :)Olabilir? Oluyor bile, eksilere(-)ineriz artık :D

      Sil
    4. Bizleri görecek, üstümüze yumurta, taş vs. atacak halde değiller bence endişelenme :)
      Neyse burayı da işgal etmiş gibi oldum değil mi, kaçtım ben :D

      Sil
  2. Yine ben :)
    Mimin var bende tabii yapmak istersen :)

    YanıtlaSil
  3. heeey yani yükseleceğiz iyi iyi.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeniden hoş geldin, 2. kez. Yükseliş var, evet.

      Sil