Translate

19 Ekim 2012 Cuma

Arrow


Spoiler çıkabilir!

Bazı kahramanların yaşadıkları hep bir trajedi, çöküş vardır. Ne kadar zengin olurlarsa olsun bu çöküşle başa çıkmaları vakit alır, para dışındaki bazı gerçekleri görmeye başlarlar. Bunun anlamı onlar için yeniden doğuştur. Kendi kimliği dışında kendisine adalet bekçisi yeni bir kimlik yaratır ve kendilerini kahraman olarak görmezler. Bruce Wayne(Batman) ve Tony Stark(Iron Man)'ın hikayelerini az çok biliyoruz, şimdi sıra Oliver Queen(Green Arrow)'e geldi.

Modern Robin Hood ile karşı karşıyayız bu sefer. DC Comics'in Green Arrow (Yeşil Ok) karakteri bu kez baş karakterdir. Parasıyla ense yapmak yerine adaleti sağlamaya çalışan bir karakter olan Yeşil Ok yani Oliver Queen, 5 yıl Kuzey Çin denizinde bir ada da yaşamak zorunda kalır. Ailesi, kendisinin ve babasının öldüğü  kararına varmıştır bu süre içinde. Fakat yanılıyorlardır, babası ölmüş ancak Oliver kurtulmuştur. 5 Yıl aradan sonra Oliver'ın modern yaşama geri dönüşü ailesi dahil herkesi şaşkına çevirmiş, bütün basının ilgisini çekmiştir. Ancak Oliver yaşadıkları yüzünden kendisine gelememiş, artık eskisi gibi olamayacağı farkına varmıştır. Ada da yaşadıkları ise büyük bir gizemdir, fakat tek gizem bu değildir Oliver'ın sakladığı sırlar gibi annesininde sakladığı sırlar vardır.


Oliver, polise kukuletalı adam hikayesini uydurarak, diğer kimliği Yeşil Ok'u yaratır. Artık kızlar yerine adaletin peşinde koşacak, babasının isteğini yerine getirecektir. Yanında getirdiği babasına ait olan defterde yasadışı işler yürüten iş adamlarını teker teker avlamaya başlayacaktır. Dizide Yeşil Ok'un adalet işleyişini izlerken bir yandan da Oliver'in aile bağlarındaki zayıflığını ve Oliver'ı 5 yıl ada da yaşamaya zorlayan yat kazasının, aslında pek de kaza olmadığını görürüz.

IMDb: 8.6

1 yorum:

  1. guzel bı dızıye benzıo tesekkurler guzel paylasımın ıcın:)
    bu arada ödülledim seni sevgiler:)

    YanıtlaSil