Translate

11 Haziran 2012 Pazartesi

Sherlock Holmes: Murder By Decree (1979)


Londra sokakları "Karındeşen" Jack cinayetleriyle sarsıldığı dönemde, Sherlock Holmes ve ortağı Watson konunun üzerine gittikçe, akıllara gelmeyecek büyüklükte bir komplonun varlığını tespit ederler. 

Beğenmedim ben bu filmi. Sherlock Holmes, benim bildiğim ve hayal ettiğim danışman dedektiften ışık hızı uzaklıkta.  Karındeşen Jack efsanesini de mason saçmalıklarıyla batırmışlar iyice. Zar zor bulduğum, izlemeye heveslendiğim filmin karşıma böyle çıkması bende çok büyük bir yıkım yarattı. Senaryoyu bir kenara atarsak, yapım yılına göre kamera açılarını beğendiğimi söyleyebilirim. Işık olayı pek olmamış ama korkutucu bir atmosfer yaratma çabasındaydılar sanırım...

IMDb: 7.1

5 yorum:

  1. ''En iyi Sherlok Holmes'' filmi iddialarıyla başlayıp Karındeşen Jack efsanesi üzerindesin masonluk ve illuminati türevi gibi devlet içinde ki devlet mekanizmalarını anlatan bir film olmuş filmi ben de izlemiştim daha çok gerilim üzerinde durulmuş diyebilirim..

    YanıtlaSil
  2. ay ne izlerdin karıdeşen jacki ben:) Bende beklerim

    www.bakbuharika.blogspot.com

    Facebooktan takip etmek için

    http://www.facebook.com/pages/BaK-Bu-HaRiKa-DeKoRaSyOn/447201555298044

    YanıtlaSil
  3. izlemedim ama 7.1 merak uyandırıyor, bir bakmalı

    YanıtlaSil
  4. Şöyle bir açıdan bakmak lazım;Viktorya döneminde 5 hayat kadınını iz bırakmadan ortadan kaldırmak geri planda daha büyük bir oyunun parçası olmalı..

    YanıtlaSil